Imobiliare Bucuresti – De ce sa locuiesti in chirie si sa nu devii proprietar?

Analizand situatia actuala de pe piata imobiliare Bucuresti si din sectoarele adiacente ne intrebam: de ce sa locuiesti in chirie si sa nu devii proprietar?
imobiliare-bucurestiChiriile la apartamente in Bucuresti sunt mai mari acum decat ratele pentru un credit imobiliar!
Preturile la apartamente in Bucuresti, si nu numai, au scazut in ultimii ani mai repede decât chiriile astfel ca, pentru un apartament cu 2 camere situat in zona Nerva Traian platesti astazi aproximativ 85.000 de euro. Aceste apartament ar putea fi cumpărat plătind un avans de 4.500 de euro ( avans 5%) şi o rată lunară de circa 280 -300 Eur timp de 30 de ani. Pentru acelaşi tip de apartament, mobilat si finisat, proprietarii solicită o chirie medie de 400-500 de euro lunar.

Bineînţeles, acesta este doar un calcul teoretic, în condiţiile în care între apartamentele închiriate şi cele scoase la vânzare pot exista diferenţe de etaj, localizare sau grad de renovare şi dotare. În plus, majoritatea apartamentelor închiriate au mobilă şi sunt utilate, cheltuieli ce în cazul unei achiziţii revin de cele mai multe ori cumpărătorului.

Imobiliare Bucuresti – Poti si tu deveni un investitor

Cu toate acestea, reducerea diferenţei între rata bancară şi chiriile practicate în piaţă a fost remarcată şi de consultanţii imobiliari.
In prezent oricine poate deveni investitor în imobiliare cu investiții minime, de doar câteva mii de euro. Platind un avand de doar 4500- 5000 euro, contractati un credit imobiliar sau cu Prima Casa, la care veti plati asa cum am precizat o rata de 250-300 euro/luna, iar daca scoateti apartamentul la inchiriat veti putea incasa aproximativ 400 euro pe luna. Peste 25-30 de ani, apartamentul va fi achitat la bancă, iar dumneavoastră rămâneți și cu apartamentul și cu profitul acumulat in acest timp.

Prin urmare, decizia de achiziţie de apartamente Bucuresti e una raţională, in detrimentul deciziei de a sta cu chirie. Multi prefera sa lucreze pentru ei insisi şi pentru bancă decat pentru proprietarul acelui apartament.

Pentru consultanta Imobiliare Bucuresti – nu ezitati sa apelati la agentii nostri imobiliari pentru consultanta gratuita, sau ne puteti contacta pe site-ul nostru, utilizand formularul de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *